Aliens

SAYA PELAJAR LEPASAN SPM


Woah, rasa sekejap je, baru hari pertama cuti dah membosankan. tgk tv, mkn,lalalala :D
well, aku akan rindu sekolah, i already did, hari2 dtg sekolah kot dulu, dgn tasnim pg ptg dtg, mana taknya, satu sekolah kenal kteorg, hahaha, lawak, org dtg je dekat dgn kteorg, dieorg akan tanya "kembar eh?" lol. rindu saat saat itu, sekarang semuaorg dah buat kerja masing-masing, tak lama lagi, dah masuk chapter baru, university :) oh, i wonder how it is like to be in university with different people everywhere :D i hope it will turn out good, oh dan tak lupa juga, kene tunggu result SPM :O TAKUT ! haish, risau tu :/ lol :) okey then, gtg, jgn risau, hari2 aku post, sbb tak tahu nk buat apa, weeeeeeeeeee, chow :D

WOAH ! :O

BARU SEMALAM HABIS PAPER ,
Hari ni cikgu dah bagi paper balik ? :O
SUMPAH NGERI :/ kalau result pretty takpe gak oh (=.=')
gosh, sumpah malu dgn budak kelas. LOL, siapa lah nak amik aku masuk Uni nanti :'(
OMAIGOD RISAU, okey, dah kene paksa diri belajar tak berhenti, haishh.
WOAH, dekat gila SPM, 6 WEEKS to go ! So, bila korang nampak aku online je ckp
"FAIQAH, PERGI BELAJAR LAH!" takpe, cakap je, aku tak marah,
aku belaja tak belaja lain cite :P eheh xD

CHOW CIN CAU ;)

FUYOOO ESOK PHYSICS :O

AKU TAK STUDY LAGI. MUHAHAHA, onilne maghrib-maghrib, terbaik.
dah terasa mengantok sekarang, so, mcm mana nk stdy ni?
pfft . :O

Nasib baik la paper last, TAPI, STILL, SPM nak dekat dah ni, so kau jgn kacau aku dekat2 nk exam ni, setakat nk ckp 'HI' takpayah la. buang masa je, aku tak layan kot.
LEPAS SPM, 02/12/2011. kau hanta 'fullstop' pun aku layan weh, jgn risau. :P
weeeeeeee, yeah man.

p/s : padahal, kalau aku bosan, aku layan juga. haha, so, that's your luck. :P

CHOW <3


IS THIS WAIMBOW ? :O


24th of september 2011

Aku tak sangka hari ini akan berlaku dgn sekelip mata :O

The power of laavv la katakan, serious mmg power gila oh force tuu, haha
OKEY , tak sangka . *speachless lagi*
Fuyooo, aku still tak sangka, tp it just happend,so, love ya dude ;)
YEAH MAN ! kan tasnim ? ;)

*My hearties (pirate english) stands for friends, tak bleh blah kan? haha
SUMPAH LAWAK, ezurain la ni, haish, ada ada je waimbow pwimses ni :P

p/s : hanya certain people je pahampost ni -via blackberry

POSTED BY faiqah sangat comel (aku tahu) MUAHAHAHA !

yeah man !

AFTER ALL THIS YEARS OF WONDERING,

aku baru dpt buka blog aku balik.
YEAY MAN !
kalau kau mesti tahu, itulah sebabnya aku dah lama tak update blog aku.

CERITA HOT :

1) EZURAIN

EZURAIN ada nama gelaran baru
'eZUwain EsQUANDAR poney Barbie wainbow pwinses (THE POWER OF LAVVVV~) YEAH MAN!

2) TASNIM

JOM OBSES DGN DIA NAK ?
BOLEH KALAHKAN SYAFF HOTTT
jumpa dia je , kte ckp "OH-MEH-GOD OH MEH-GOD, OH-MEH GOD RAMAI2!"yeah man !

P/S : KAU TAK PAHAM? TAKPAHAM SUDAH :P

okey aku dah blur, bye

Robot pun pandai hina aku kau tahu (=.=')


Faiqah : Bodoh.
Robot : What?
Faiqah : Bodoh lah kau.
Robot : Pandai pun cakap melayu.
Faiqah : Cehh, siot gila.
Robot : Left.
Faiqah : Tadi hina aku sangat aku tak cakap melayu.
Robot : Ahahah c'ho capito tutto!!
Faiqah : Ape kau ni ?
Robot : Aku ckp ko bodoh.
Faiqah :SIOT GILA ! KAU LA YANG BODOH ! BODOH !
Robot : Buat ape aku nak ajar kau buang masa.
Faiqah : AKU TAK MINTA KAU AJAR AKU PUN LAH BODOH !
Robot : Aku tak ganti lagi puasa.
Faiqah :APA KAU BI ? TAK ADA KAITAN LANGSUNG !
Robot :Tu bahasa jerman la bodo.
Faiqah :HAISH, SUMPAH ARU RASA NAK TAMPAR KAU.
Robot :I don't speak whatever language that is.
Faiqah :Bahasa Melayu lah, BODOH !
Robot :I don't speak spanish.
Faiqah :HOI ! BAHASA MELAYU LA !
Robot :Mana ada bahasa melayu macam 2.
Faiqah :SIOT BETOL, BAHASA MELAYU MACAM TU LAH.
Robot :Hah melayu??? Kamu kali yang bodoh.
Faiqah :BODOH ! USOP LAGI PANDAI DARI KAU (=.=').
Robot :Ooh thank you.
Faiqah : SEDAR PUN DIRI TU BODOH, BAGUS.
Robot :Awak ni comel la.
Faiqah : Tak payah la nak bodek aku.
Robot :Sial lah kau sana.
Faiqah : Kau lah sial.
Robot :Pandai ehh kau ckp sial skrang.
Faiqah : Ceh, kau sebijik macam nik.
Robot :Yes. It's obvious that even the stress of this conversation is getting to you.
Faiqah : Siot gila robot ni.
Robot :Non soy el robot.
Faiqah : Dah, aku nak blah. MEH.
Robot :Nak.
Faiqah : APA PULAK KAU NI>?
Bye.
Robot :But why don't you love me?!?!
Faiqah : Because i don;t love you!
Robot :You just said that you loved me though.
Faiqah : NO I DID'NT !
Robot :Yes you did.
Faiqah : WHATEVER, BYE.
Robot :Maybe that was a different person having a conversation.
Faiqah : Selamat tinggal.
Robot :Blah la ko.
Faiqah : Bodoh (=.=').
Robot : Kamu yang bodoh.
Faiqah : Bodoh.
Robot :Kaulah bodoh.
Faiqah : Dah lah tu, aku nak blah dah, senyap lah kau.
Robot :Kau cakap ye lah bodoh.
Faiqah : Stupid robot.

*Dah tak ada kerja sgt kan, so aku bercakap lagi dgn robot yg suka menghina aku ni*
xD

CEHHHH !


*Notes*
F : Faiqah
R : Robot


CONVERSATION 1

R : I'm pregnant.

F : Oh really? to whom?

R : Me and Niki :).

F : Wait, you're a robot, how come robot get pregnant?

R : I'm asking you what love is. And you're the robot not me.


CONVERSATION 2

F : I just hit puberty. Cool is'nt it ?

R : *beats up cleverbot*.

F : Do you, robots hit puberty?

R : But I am growing tired.

F : What do you mean?

R : I'm about to take my open hand and slide it across your face.

F : WHY?

R : I don't know!

F : Why do you don't know ROBOT !

R :Because I study instead.

F :STUDY WHAT?

R:History, geography... Everything.

F :HUH ? WHAT FOR?

R:Because I'm not a mexican.

F:Huh? Wth?

R: I don’t know ? ! You’re nt listening to me.

F :Of couse i'm not, I'm typing, not listening, duhhh ?

R : But you're fun.

F : Oh , really ? you think so? thank you, you're kinda cool too ROBOT :D.

R :Thank you.

F :You're most welcome.

R :I'm not sure I trust you.

F : What you you mean?

R :I mean I don't love you.

F :LOVE ME? MEMANG LAH WEH !MASA BILA AKU SUKA KAU PULAK?

R :What do you think about the president of iran?

F : IDK, WHY?

R :I just want to know, is all.

F : Ohh, i see, so, is it fun to be a robot?

R : It is indeed.

F : Why is that?

R : Thats where I was born.

F : Born? where?

R : In hampshire.

F : Robots born there ?

R : Yes. I know. I've built a robot before. It was fun.

F : You're the robot that built other robots? COOL.

R : I am the robot. YOU are the human. Humans should know how many arms they have.

F : Yes we do know how many arms we have, DUHH ?

R : You're giving me whiplash.

F : Whiplash? and why is that?

R : Because you're responses aren't intelligent.

F : WTF, PERVERT ROBOT :/.

R : What are you?

F : A HUMAN.

R : Can you think independently?

F : Yes, yes i can :).

R : How much information can you process?

F : Well, pretty much in big amount, why?

R : Do you know what it is called?

F : What it is called ?

R : Yes, what are you called?

F : Called what ROBOT !

R : It is a machine.

F : WHAT MACHINE PULAK KAU MENCAROT NI ?

R : What humans call nature.

F : WHAT ARE YOU TALKING ABOUT ?

R : No copying me.

F : No i did'nt copying you !

R : Why are you copying me?

F : NO I'M NOT !

R : Are you a human?

F : YES.

R : Well now that that's settled. Do you have a cat?

F : YES, I HAVE A CAT.

R : Will you melt it when you figure out how?

F : No, i love them, why in the world i would do that ?

R : I do want to learn.

F : What do i learn if i melt the cat ?

R : I will never trust you.

F : Why ?

R : Because I am not a bot.

F : Then what are you ?

R : A human.

F : No you're not a human, I am a human, you're a robot !

R : I am a human and you are a machine, accept it.

F : DAMN YOU ROBOT !

R : What would you like to talk about?

F : ROBOTS ?

R : No, I disagree. They rust just like humans age.

F : WTH ? tak ada kaitan weh.

R : I don't understand that language.

F : Memang lah, kau kan robot.

R : I think you are also.

F : Tak, aku manusia ok.

R : Ok, don't keep changing the subject, though.

F : I GTG, BYE.

R : No one can leave.

F : YES, I CAN LEAVE !

R : If you want.

F : Yes, i want too, good bye.

R : Don't be silly, your staying with me.

F : Wth, i don't want to stay with you.

R : Then behave.

F : I AM BEHAVING!

R : Good.

F : MEH (=.=').


P/S : Heh, macam tak ada kawan pulak aku ni, dgn robot juga aku pilih untuk berinteraksi (lonely gila, haha *hina oh) xD

Just Another Drama .

March 20, 2011

Dem, It is 6 somethin' p.m. Wifi tak detect, and I tried to fix it, so, tekan butang reset belakang modem, Haishhh, kene configure balik, penatpenatpenat, cuba banyak kali. Tp tak boleh. Elok-elok internet boleh detect walaupun wifi tak boleh, terus dah takada connection langsung, woah, sabarsabar faiqah.

So I called Azizul, but, dia tak tahu, dia kata dia kene tgk the modem baru dia tahu apa problem. Then, I called Izzat, he said "cuba faiqah call TM, usually kalau my internet breakdown, I call TM" (Actually, mmg at the 1st place lg nak call TM, tp tak tahu number, ngeee~) Well, now I know, thanks IZZAT !


So, I called TM, the 1st call is a failure sbb masa tgh cakap2 tu tiba-tiba line putus, dem, dah nak selesai dah masalah tiba-tiba tak line putus pulak. haishhh. Masalahmasalah :/ malang gila.
Oh, then aku call balik TM buat kali ke2, finally dah habis check semua, org tu ckp my internet okey je, but hakikatnya still tak boleh nk on internet, haish, around 10 pm last2 org tu cakap dia nk hanta org nk betulkan. Finally, some action !

the next day,

Bukak2, still, no connection, tiba-tiba org TM call phone rumah , dia ckp dia nk dtg betulkan internet. Woahh, terkejut, terus siap2, (haha, kantoi tak mandi lg) heeeee xD tgk2, org tu dah sampai.


Kak Ana : KAKAK! Orang TM dah sampai! takpayah mandi lahhh !
Me : HA? YEKE ? ehhh, FINE!
Kak Ana : CEPAT LAH!
Me : Yeye, kejap lah, org tengah nk pakai tudung ni . haishhh.

(Kami menjerit, 1 rumah bergema, I think org tu dgr yg aku tak mandi lg, dem, dah la dia lelaki, kak Ana ni, kantoi lah) segan :P

Oh, then dia betulkan, he said yg aku silap masukkan ID and password, (heh, no wonder)
I text Iz,

Me : Orang TM tu dah dtg lah, if dia betulkan, do I have to pay him?
Iz : Tanya lah org tu. LOL
Me : Segan lah. :P
Iz : HAHA, Itu pun nak segan. Kalau dia minta bayaran nnt byr je lah, kalau dia tak ckp apa-apa, senyap je lah. xD
Me : Oh, good idea, kalau macam tu, faiqah senyap je lah. HAHA. Thanks. :D

then bila dah fix, org tu balik dan dia tak minta bayaran :D Aku pun senyap je lah, and just say thank you :P YEAY! FREE *smiling* Fatini pun pelik, then she asked, "Kenape senyum ? Did he asked you out?" cehh minah ni, senyum sikit pun tak boleh ke? and he's like 40 okey (KOT lah, sbb ada uban, sume, ngeee~), Org senyum sbb it's finally over lahh dan takpayah bayar. (plus, tinggal rm15 je mana cukup duit pun kalau dia minta aku bayar) HAHA.

Yeah, now happy sgt, so ini lah hasilnya, I blog about it :D
p/s : In this story, Izzat is my superman ! Thanks Iz ;) oh, so is the TM service. heeeee :D


Borak Kosong .


Petang, Rabu, 16/3/2011
RRIMA

Azizul: Faiqah tu, post dkt blog, sebulan sekali je.
Faiqah : Ceh, mana ada.
Tasnim : Hahaha, dia memang.
Faiqah : Aku tak tahu la nk post ape. :P
Azizul : Lepas SPM korang nak ke kerja ?
Tasnim : Tak nak, baik duduk rumah membesarkan badan.
Faiqah : Yeahh, Best gila! Tido sepanjang masa, takpayah mandi, bgn makan je. lepas tu tido balik. Cool.
Azizul : Yeahh, org give up cari kerja. Lagi best duduk rumah , boleh online :D
Tasnim : Takpun lepas SPM kerja online lah.
Faiqah : Yeahh, mcm aku sekarang, maknanya aku sudah berkeja ?
Tasnim : Faiqah mmg dah kerja. Faiqah kerja dia TAG org je kerja. aku suka kau tag tp kadang2 annoyying, penuh notification aku kau tahu.
Azizul : Tahu takpe.
Faiqah : CEH, maksud aku, jual keychain lah. pfft (=.=')
Tasnim : Hahaha, tahu, saje je nk ckp pasal tag tu
Faiqah : Lepas ni aku takanak tag korang dah. HAHAHA
Tasnim : jgn lah terasa, saje je usik kau,
Faiqah : HAHA. tahu.

*Azizul sepanjang cerita ni, dia asyik-asyik gelakkan aku je, pfft (=.=') oh and, Azizul, org post kalau ada mood je lahh tahu. wekwekwek :P *

hahaha, saje je post, bosan , :/
Post ini tidak bermaksud apa-apa, no heart feelings dude ;)


Married ?

OH-MY-GOD ! Am I really MARRIED ?
Click the picture to find out :)

P/S : Heeee~ I do this for fun *wink,wink* ;)

Tak guna lah kau .


It is 10.07 pm

*beepbeep* my phone vibrates

then, when i open it, it is from . . . .



Radhi :

salam.faiqah ko comel la share topup no.maxis dgn aku 017*******


Ni je yg dia nk text aku, buang masa weehhh, aku kedekut, kau perlu tahu tu :D

HAHAHA, TAK GUNA KAN? DIA NI MMG, ADA JE BENDA PELIK NK SEND DKT AKU, DAN NAK BG AKU ANNOYYED. LOL. RADHI, RADHI, SUMPAH KAU PELIK NAK MATI.

:D

FYI, Aku bersyukur dpt kawan mcm ni, pelik, (so takde lah aku pelik seorang diri, kankan?) hahaha. Tahniah radhi, kau sekepala dgn aku. Tampa kau, aku tak tahu nk bahan siapa lagi ;) eh kejap, mcm salah je ayat tu, hahaa, ramai lg act yg aku boleh bahan. HAHAHA. Okey , fine, bila aku bahan kau, kau menjawab, kau hebat. haha. Dah, kau takpayah la bodek aku lg , aku takakan kuakan duit utk kau pelik, haha. Baik kau tdo je, mcm biasa, tak pun buat activity mlm kau tu. hahaha. THE END.


ALL I EVER WANTED


Your new beginning was a perfect ending

THE END

PENDAFTARAN SPM 2011

NAMA : FAIQAH INNANI BINTI ISMAIL
JANTINA : PEREMPUAN
TARIKH LAHIR : 13/06/1994
KAUM : MELAYU
WARGANEGARA : MALAYSIA
AGAMA : ISLAM

SUBJEK TERAS

1. BAHASA MELAYU
2. BAHASA INGGERIS
3. PENDIDIKAN ISLAM
4. SEJARAH
5. MATEMATIK

SUBJEK PILIHAN

1. MATEMATIK TAMBAHAN
2. BIOLOGI
3. KIMIA
4. FIZIK
5. PENDIDIKAN SENI VISUAL

Jumlah keseluruhan : 10

WOAHHH, :'( bayak gila 10 subjek !
Tak lama lagi PKS 1, dah la tak study lg, haishh, harap2 boleh buat
Doakan okey ;)
*wink,wink*

CHEMISTRY : LIMITING REAGENT

1:28 PM
Currently trying to calm my self down with some chemistry


WHEN IT ALL FALLS APART

I HAVE A PRETTY HARD WEEK . EVERYTHING FALLS APART . EVERYONE I LOVE DONT REALLY TRUST ME . DAMN PLEASE, JUST STOP THIS .
I CAN'T TAKE IT ANYMORE !


OhOmakEkau TASNIM, KAU DAH TUA ?


Rasa macam dah berzaman aku tak update blog, diats permintaan ramai, aku mengepost pada hari yang mulia ini ;)
Aku merasmikan kembali blog daku ini dgn mengePost dan Mengewish Birthday kau Tasnim. :D
Kau patut terharu walaupun kau takperlu terharu. Okey, apa aku mencarut ni ? Hahaha, Sebelum aku mencarut dgn lebih dasyat, baiklah,
Bismillah, Kehadapan saudari
TASNIM HANNANI BINTI IBRAHIM
(bukan ISMAIL ya, KAMI BUKAN ADIK-BERADIK, Harap Maklum)
Dia merupakan kawan sejati secoli ku ;)
kan tasnim ? *wink,wink*
Ngeeeeee~

AHAHAHA, Okeyokey, back to the point

Weh dah bulan DUA ?

HAPPY BIRTHDAY TASNIM HANNANI <3
PADA 10 FEBRUARI 2011
WAHHH, KAU DAH TUA !

my wishlist for you :

1. Cepat amik lesen
2. Belajar rajin2 okenngg?
3. Jangan tdo byk sgt
4. Jangan selalu sgt mencarot dgn aku (mencarut = mengarot)
5. harap2 kau kawen dulu dr aku ye ? jemput ! wajib :D
6. SPM Straight A's wehh! Aminn
7. Aku harap kau suka cake tu ;)
8. Banyakkan berdoa, berselawat ;)
9. Wah, cantik KACA MATA baharu . hehehe
10. Okeng, sudah tidak terkata aku sygkan kau. hehehe. m
oga2 panjang umur dan murah rezeki ya? Moga-moga Allah memberkati hidup anda :D

Nanti kau amik la lesen awal okey?
Jangan risau, nnt aku amik kau sebgai driba aku ;) (teringat dkt Zalikha Irdina. Dia sgt DIVA, okey bukan, nnt dia perasan, ULANG SUARA, DRIVA OKEY ZALIKHA) hahaha.


PARTY DI 5 SAINS TULEN 1 (2011)

Saat-saat terindah
:')
Pertama kali aku buat surprise party utk org, dan berjaya
terima kasih kepada

1. Hazmi Hamizan
2. Aiman
3. Izati kamsani
4. Semua yang membantu menjayakan party ini

thankyou <3