Aliens

Just Another Drama .

March 20, 2011

Dem, It is 6 somethin' p.m. Wifi tak detect, and I tried to fix it, so, tekan butang reset belakang modem, Haishhh, kene configure balik, penatpenatpenat, cuba banyak kali. Tp tak boleh. Elok-elok internet boleh detect walaupun wifi tak boleh, terus dah takada connection langsung, woah, sabarsabar faiqah.

So I called Azizul, but, dia tak tahu, dia kata dia kene tgk the modem baru dia tahu apa problem. Then, I called Izzat, he said "cuba faiqah call TM, usually kalau my internet breakdown, I call TM" (Actually, mmg at the 1st place lg nak call TM, tp tak tahu number, ngeee~) Well, now I know, thanks IZZAT !


So, I called TM, the 1st call is a failure sbb masa tgh cakap2 tu tiba-tiba line putus, dem, dah nak selesai dah masalah tiba-tiba tak line putus pulak. haishhh. Masalahmasalah :/ malang gila.
Oh, then aku call balik TM buat kali ke2, finally dah habis check semua, org tu ckp my internet okey je, but hakikatnya still tak boleh nk on internet, haish, around 10 pm last2 org tu cakap dia nk hanta org nk betulkan. Finally, some action !

the next day,

Bukak2, still, no connection, tiba-tiba org TM call phone rumah , dia ckp dia nk dtg betulkan internet. Woahh, terkejut, terus siap2, (haha, kantoi tak mandi lg) heeeee xD tgk2, org tu dah sampai.


Kak Ana : KAKAK! Orang TM dah sampai! takpayah mandi lahhh !
Me : HA? YEKE ? ehhh, FINE!
Kak Ana : CEPAT LAH!
Me : Yeye, kejap lah, org tengah nk pakai tudung ni . haishhh.

(Kami menjerit, 1 rumah bergema, I think org tu dgr yg aku tak mandi lg, dem, dah la dia lelaki, kak Ana ni, kantoi lah) segan :P

Oh, then dia betulkan, he said yg aku silap masukkan ID and password, (heh, no wonder)
I text Iz,

Me : Orang TM tu dah dtg lah, if dia betulkan, do I have to pay him?
Iz : Tanya lah org tu. LOL
Me : Segan lah. :P
Iz : HAHA, Itu pun nak segan. Kalau dia minta bayaran nnt byr je lah, kalau dia tak ckp apa-apa, senyap je lah. xD
Me : Oh, good idea, kalau macam tu, faiqah senyap je lah. HAHA. Thanks. :D

then bila dah fix, org tu balik dan dia tak minta bayaran :D Aku pun senyap je lah, and just say thank you :P YEAY! FREE *smiling* Fatini pun pelik, then she asked, "Kenape senyum ? Did he asked you out?" cehh minah ni, senyum sikit pun tak boleh ke? and he's like 40 okey (KOT lah, sbb ada uban, sume, ngeee~), Org senyum sbb it's finally over lahh dan takpayah bayar. (plus, tinggal rm15 je mana cukup duit pun kalau dia minta aku bayar) HAHA.

Yeah, now happy sgt, so ini lah hasilnya, I blog about it :D
p/s : In this story, Izzat is my superman ! Thanks Iz ;) oh, so is the TM service. heeeee :D


Borak Kosong .


Petang, Rabu, 16/3/2011
RRIMA

Azizul: Faiqah tu, post dkt blog, sebulan sekali je.
Faiqah : Ceh, mana ada.
Tasnim : Hahaha, dia memang.
Faiqah : Aku tak tahu la nk post ape. :P
Azizul : Lepas SPM korang nak ke kerja ?
Tasnim : Tak nak, baik duduk rumah membesarkan badan.
Faiqah : Yeahh, Best gila! Tido sepanjang masa, takpayah mandi, bgn makan je. lepas tu tido balik. Cool.
Azizul : Yeahh, org give up cari kerja. Lagi best duduk rumah , boleh online :D
Tasnim : Takpun lepas SPM kerja online lah.
Faiqah : Yeahh, mcm aku sekarang, maknanya aku sudah berkeja ?
Tasnim : Faiqah mmg dah kerja. Faiqah kerja dia TAG org je kerja. aku suka kau tag tp kadang2 annoyying, penuh notification aku kau tahu.
Azizul : Tahu takpe.
Faiqah : CEH, maksud aku, jual keychain lah. pfft (=.=')
Tasnim : Hahaha, tahu, saje je nk ckp pasal tag tu
Faiqah : Lepas ni aku takanak tag korang dah. HAHAHA
Tasnim : jgn lah terasa, saje je usik kau,
Faiqah : HAHA. tahu.

*Azizul sepanjang cerita ni, dia asyik-asyik gelakkan aku je, pfft (=.=') oh and, Azizul, org post kalau ada mood je lahh tahu. wekwekwek :P *

hahaha, saje je post, bosan , :/
Post ini tidak bermaksud apa-apa, no heart feelings dude ;)


Married ?

OH-MY-GOD ! Am I really MARRIED ?
Click the picture to find out :)

P/S : Heeee~ I do this for fun *wink,wink* ;)

Tak guna lah kau .


It is 10.07 pm

*beepbeep* my phone vibrates

then, when i open it, it is from . . . .



Radhi :

salam.faiqah ko comel la share topup no.maxis dgn aku 017*******


Ni je yg dia nk text aku, buang masa weehhh, aku kedekut, kau perlu tahu tu :D

HAHAHA, TAK GUNA KAN? DIA NI MMG, ADA JE BENDA PELIK NK SEND DKT AKU, DAN NAK BG AKU ANNOYYED. LOL. RADHI, RADHI, SUMPAH KAU PELIK NAK MATI.

:D

FYI, Aku bersyukur dpt kawan mcm ni, pelik, (so takde lah aku pelik seorang diri, kankan?) hahaha. Tahniah radhi, kau sekepala dgn aku. Tampa kau, aku tak tahu nk bahan siapa lagi ;) eh kejap, mcm salah je ayat tu, hahaa, ramai lg act yg aku boleh bahan. HAHAHA. Okey , fine, bila aku bahan kau, kau menjawab, kau hebat. haha. Dah, kau takpayah la bodek aku lg , aku takakan kuakan duit utk kau pelik, haha. Baik kau tdo je, mcm biasa, tak pun buat activity mlm kau tu. hahaha. THE END.


ALL I EVER WANTED


Your new beginning was a perfect ending

THE END